Autosuunnistus

Autosuunnistus on nykymuodossaan kova vauhti- ja taitolaji, jossa huippuparit etenevät tehokkailla nelivedoilla huonoilla teillä ja poluilla käsittämättömän kovaa.   Vaikka AS on kovimmalla tasolla osaavien kuljettajien, tarkkojen kartanlukijoiden ja erikoisvarusteltujen kilpa-autojen muodostamien autokuntien välistä kovaa kilvanajoa, lajin harrastaminen onnistuu lähes "ilmaiseksi": harjoitusajoissa on mahdollista kilpailla aloittelijaluokassa siviiliautolla. Kilpaileminen alimmissa luokissa onnistuu ilman auton varustelemista: tarvitaan vain katsastettu auto sekä alusta karttapyödäksi ja kuulakärkikynä.
Kartanlukijalle ei ole asetettu alaikärajaa eikä ajokorttivaatimusta.   Autosuunnistuskartat, joista osa on ratamestarien tekemiä tarkkoja erikoiskarttoja, ovat yleensä selvästi tarkempia kuin juoksukartat.

AS:ssa kilpaillaan SM-, NEZ- ja cup-mestaruuksista. Seurassamme on lajin suvereeni mestari, Riku Bitter joka on menestynyt kartanlukijana upeasti. Hänelle on kertynyt lukuisia SM- ja PM/NEZ-mitaleja. Rikulla on Suomenmestaruus kuljettajansa Veli-Matti Lundahl (AAU) kanssa ja vuodelta 2017 hopeaa. RiiUA järjestää joka kesä harjoitusajokilpailun sekä yleensä syksyisin kansallisen as-kilpailun.

Litätietoa autosuunnistuksesta autosuunnistus.net

Kanta-Hämeen harjoitusajosarja